Harrastajainfo

Harjoitusvarusteet

  • T-paita
  • verkkarit/shortsit
  • vesipullo
  • painikengät/paljaat jalat
    – Nallet ja nassikat harjoittelevat paljain jaloin. Painikoulun alkeisryhmässä painitossut eivät ole pakolliset ja lajia onkin helppo tulla kokeilemaan ilman erityishankintoja. Tossujen käyttöä kuitenkin suositellaan ja niiden myötä harrastuksen mielekkyys kasvaa huomattavasti. (kysy tossujen hankinnasta lisää valmentajalta).

Kaikilla painijoilla tulee olla lyhyet kynnet ilman teräviä reunoja.

Vakuutus

Harrastajia ei ole vakuutettu seuran puolesta. Jokaisella harrastajalla pitää olla voimassaoleva tapaturmavakuutus. Vakuutuksen voi hankkia painiliitolta Suomisport-palvelusta H-harrastajalisenssin hankinnan yhteydessä.
Linkki Painiliiton lisenssisivustolle: https://www.painiliitto.fi/suomen-painiliiton-lisenssijarjestelma/

Hygienia ja terveys

Paini on kontaktilaji ja harrastuksessa kontakteja ei voi välttää. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää huolehtia henkilökohtaisesta hygieniasta. Myöskään kipeänä ei tulla harjoituksiin.
Katso tarkemmat ohjeet:

Painijoilla ja kamppailu-urheilijoilla on esiintynyt vartalo- ja hiussilsaa, kun kilpaileminen on lisääntynyt. Jos havaitset reunoiltaan koholla olevan hilseilevän ja punottavan läiskän iholla tai päänalueella on syytä käydä lääkärillä tutkituttamassa kohta, sekä olla valmennukseen yhteydessä. Sieni-infektion ollessa akuutti painiharjoittelu on kielletty leviämisen vuoksi.
linkki Painiliiton sieniohjeeseen https://www.painiliitto.fi/ohjeet-silsan-hoitoon/

Seuratoiminta

Tarvitsemme toimintaamme jatkuvasti lisää valmentajia, ohjaajia ja talkooväkeä, jotta pystyisimme luomaan paremmat olosuhteet ja mahdollisuudet painin harrastamiseen ja sen kehittämiseen.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaan, ota rohkeasti yhteyttä valmentajiin. Me koulutamme ja opastamme sinua.

Seuramme hoitaa valmentaja- ja ohjaajakoulutusmaksut puolestasi!

Matkalasku

Lataa matkalaskupohja, täytä se ja lähetä rahastonhoitajalle anne.ignatius-helander@hovihotels.fi liitteenä
matkalasku.